موفقیت در آموزش و تدریس ریاضی و معلم خصوصی موفق ریاضیات

ساخت وبلاگ
در این بخش مطالبی در زمینه موفقیت در آموزش و تدریس ریاضی و معلم خصوصی موفق ریاضیات، نحوه عملکرد موفق مدرسین در کلاسهای ریاضی و ... ارائه می گردد. برای موفقیت در تدریس ریاضی موارد زیر می تواند مفید باشد. برای فعالیت در زمینه تدریس خصوصی ریاضی به بزرگترین سایت تدریس ایران (ایران مدرس) مراجعه کنید.
iranmodares

کتاب و مقطعی از ریاضیات را تدریس کنید که بر آن مسلط هستید.
مثلا اگر ریاضی کنکور را خوب نمی توانید تدریس کنید و یا جزوه آماده ای برای تدریس کنکور ندارید سراغ تدریس ریاضی کنکور نروید. اگر می توانید ریاضی ابتدایی یا دبیرستان را خوب تدریس کنید در همان مقاطع به کار تدریس بپردازید. در کلاسهای تدریس ریاضی مباحث را از دید شاگردتان دیده و به تناسب وضعیت تحصیلی او تدریس کنید. هر کدام از شاگردهای شما وضعیت متفاوتی از دیگر شاگردانتان دارد. در کلاسهای تدریس خصوصی ریاضی در یکی دو جلسه اول با پرسش سوالهایی وضعیت ریاضی شاگردتان را ارزیابی کرده و به تناسب آن تدریس کنید. اگر شما خیلی عالی ریاضی را تدریس کنید ولی شاگردتان چیزی متوجه نشود فایده ای ندارد.

 با پرسیدن سوال از هر کدام از شاگردهایتان میزان معلومات او در ریاضی را بسنجید و به تناسب ان درس دهید. همانطور که در مطلب قبل گفته شد، باید به تناسب وضعیت تحصیلی شاگردانتان تدریس کنید. شاید یکی از شاگردان شما در بحثهای پایه ای ریاضی اشکال دارد. باید با پرسیدن سوال میزان معلومات شاگردانتان را تشخیص داده و ضعفهای آنها را برطرف کنید.


تدریس خصوصی ریاضی نهم (ریاضیات پایه 9)
برای ارتباط فعالیت های آموزشی کلاس درس و خارج از کلاس، تکالیف مناسبی را به دانش آموزان پیشنهاد کنید؛ مثلاً از آن ها بخواهید، آموخته های خود را به شکل های متنوع، مانند: تهیه ی خلاصه ی درس، طرح سؤال های مهم، کشیدن نقاشی، تهیه ی مصاحبه با بزرگ تر ها، کار پژوهشی و... ارائه دهند. ما در شروع تدریس مجبوریم ، مقدمه چینی هایی داشته باشیم که این مقدمه چینی به هیچ وجه نمی تواند درساعات آخر تدریس، قابل استفاده باشد. ویا ممکن است برای تبیین مطلب از مثال هایی در اواسط کلاس استفاده کنیم که برای اوایل کلاس کاربرد نداشته باشد. لذا تفکر معلم روی این مطلب که چه چیزی را چه موقع از کلاس بیان نماید کاری است بس مهم که سبب بالا رفتن کیفیت تدریس معلم شده و اورا به یک معلم حرفه ای تبدیل خواهد کرد.

بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان مقاطع مختلف معمولاً در درس ریاضی مشکلات اساسی دارند. بسیاری از دانش آموزان حتی در ساده ترین مطالب ریاضی مربوط به سالهای قبل اشکال دارند. در ابتدای سال تحصیلی معمولاً مشکلات یادگیری ریاضی به دلیل فراموشی مطالب پایه بسیار زیاد است و دانش آموزان کشش لازم برای یادگیری ریاضی را ندارند و وقتی که مطالبی را تدریس میکنیم نمی فهمند و با دهان باز و چشمانی گرد شده به معلم و تخته سیاه می نگرند!
باید آموزش و پرورش در دوران ابتدایی و راهنمایی بر عملکرد معلمان ریاضی بیشتر نظارت داشته باشد و صرفاً به درصد قبولی اکتفا نکند باید برای معلمان ریاضی هر سال کلاسهای مؤثر ضمن خدمت برگزار شود و نهایتاً معلمان باید تصمیم بگیرند که در مورد تدریس و نحوه یادگیری دانش آموزان در درس ریاضی تغییراتی ایجاد کنند و از روشهایی استفاده کنند که دانش آموزان در کلاس فعال باشند و در آنها ایجاد انگیزه شود. نباید دانش آموزان به حفظ طوطی وار فرمولها و مطالب وادار شوند. معلمان بدون آگاهی از روانشناسی، جامعه شناسی روشهای آموزشی، اصول یادگیری، نحوه ارزشیابی و طرح درس و استفاده از وسایل کمک آموزشی، نمی توانند وظیفه خطیر خود را در عصر کنونی به نحو شایسته انجام دهند.
منبع: وبلاگ لبخندی بر ریاضی

قبل از جلسات تدریس ریاضی سعی کنید که خودتان حتما بر مطلب مسلط باشید. اگر به جای بلد بودن مبحث بر آن مسلط باشید، در زمان کمتر مطلب بیشتری را با کیفیت بالاتر ارائه خواهید داد. به نظر می رسد که بهتر است بر روی چند درس متمرکز شوید و در انها به تسلط برسید. کسانی که تعداد زیادی درس را تدریس می کنند معمولا نمی توانند بر همه ی آنها مسلط شوند.
 در کلاس تدریس ریاضی هم درس را ارائه بدهید و هم تمرین حل کنید. هر مبحثی را که تدریس کردید تمرین یا مثالی از آن حل کنید. معمولا حین حل سوال مباحث بهتر یاد گرفته می شوند. هر از چند گاهی از شاگردتان بخواهید که خودش تمرین را حل کند. بین جلسات تدریس هم تمرین بدهید و حل آن را برای جلسات بعد بخواهید. همانطور که می دانید ریاضی درسی است که فقط با حل تمرین و مسئله می توان بر آن مسلط شد.
 جزوه کلاسی خود دانش آموز یا دانشجو را برای تدریس مورد استفاده قرار دهید. چون به هر حال سوالات امتحان از همان جزوه ارائه می گردد. حتی اگر تمریناتی را برای حل کردن در بین جلسات تدریس به شاگردتان می دهید، سعی کنید که مشابه تمرینات جزوه و یا از نوع همانها باشند. البته خوب است که مباحث تدریسی به صورت مفهومی و کاربردی توضیح داده شود. خوب تدریس کردن شما می تواند شاگردتان را به ریاضی کاملا علاقه مند کند.

لازم نیست مطالبی که ارائه می کنید خیلی سطح بالا و بسیار علمی باشد. شما باید به زبان ساده و به نحوی که متقاضی تدریس و کلاس شما درس را یاد بگیرد، آموزش دهید. ممکن است حین تدریس ریاضی دانشگاهی متوجه شوید که مثلا دانشجوی شما در فلان مبحث ریاضی دبیرستان اشکالی دارد. در این حالت به صورت خلاصه آن بحث را برایش توضیح دهید. خلاصه اینکه شما نباید انتظار داشته باشید که شاگرد شما همه ی مطالب سالهای قبل را بلد باشد. اگر اینطور بود که اصلا کلاس خصوصی ریاضی لازم نداشت.
به هر حال، در جلسات تدریس خصوصی ریاضی باید سادگی روش توضیح مطالب را در نظر داشته باشید.
مطلب دیگر اینکه، باید مسائل را از بالا ببینید. اگر خودتان بر مطلب و درس تدریسی تسلط داشته باشید، به راحتی می توانید در نحوه ارائه و بیان درس به نحوی عمل کنید که شاگرد شما آن را خوب متوجه شود. ممکن است یک مبحث واحد از درس ریاضی را برای چند نفر مختلف با چند روش متفاوت توضیح دهید.
در جلسات تدریس ریاضی و تدریس خصوصی ریاضی، حل مثال و تمرین را فراموش نکنید. برای شاگردتان هم حل مسئله و تمرین را در بین جلسات تدریس در نظر بگیرید. هر مطلبی را که توضیح دادید از آن مثال حل کنید. به نظر می رسد، اینکه ابتدا چند مطلب را به صورت یکجا توضیح دهید و بعد بخواهید از همه مسئله حل کنید، روش خوبی نباشد.
برای موفیت در تدریس ریاضی دبیرستان و دانشگاه، یکی از مهمترین عوامل هم تسلط بر بحث است. پس اگر بر درس تسلط ندارید، قبل از جلسات تدریس مطالعه را فراموش نکنید.

اگر می خواهید کلاس بهتری داشته باشید و در کار تدریس ریاضی و سایر دروس به نسبت آنچه قبلا انجام داده اید موفق تر باشید، در مرحله اول باید بر درسی که تدریس می کنید مسلط تر باشید. باید راههای جدیدی را برای تدریس و آموزش پیدا کنید. به صورت خلاقانه از ابزارهای جدید و به روز برای کار تدریس انتخاب کنید. می توانید در کلاسهای خودتان از فیلم و عکس استفاده نمائید. اگر درسی که تدریس می کنید جنبه عملی هم دارد به شاگردانتان کارهای عملی بدهید تا انجام دهند. دانش آموزان و دانشجویان حین انجام دادن و عمل کردن به نسبت گوش دادن بهتر یاد می گیرند. برای برگزاری کلاسهای بهتر که در نهایت بازدهی بالاتری داشته باشد باید تا جایی که ممکن است باید شاگردان خودتان را با مباحث تدریسی درگیر کنید. هم حین تدریس و هم در زمانهای بین کلاسهای تدریس باید شاگردهای شما با مطالب ارائه شده درگیر باشند. به این معنی که حین تدریس هر از چندگاهی ازآنها سوال بپرسید و ببینید که آیا مطلب را یاد گرفته اند یا نه. اگر نمی توانند به سوالهای شما پاسخ دهند شاید باید نحوه ارائه درس را تغییر دهید. خلاصه اینکه بازخورد بگیرید. با سوال پرسیدن حین تدریس ریاضی، شاگردهای شما هم حواسشان را جمع تر می کنند. در ضمن حین سوال پرسیدن بقیه هم گوش می دهند و مطلبی که حین ارائه یاد نگرفته اند را حین همین سوال پرسیدن آموزش خواهند دید. خلاصه اینکه هر چه کلاس از حالت متکلم وحده بودن بیشتر خارج گردد و هر چه نوع تدریس بیشتر و بیشتر دو طرفه باشد، کلاسهای بهتری خواهید داشت. در کلاسهای تدریس خصوصی و تدریس گروهی ریاضی جدی باشید و هر درسی را که ارائه می کنید جدی بگیرید. اگر خودتان درس را جدی بگیرید، شاگردانتان هم درس را جدی می گیرند و بهتر یاد می گیرند. کلاسهای تدریس را از حالت فقط صحبت کردن خارج کنید. هر چه کلاسها متنوع تر و پویاتر باشد و خود شاگردهایتان در برگزاری آن بیشتر مشارکت داشته باشند، یادگیری بهتر اتفاق می افتد. در سایت (ایران مدرس) مقالات زیادی در زمینه تدریس موفق، موفقیت در تدریس، داشتن کلاسهای بهتر و موفق تر و .... ارائه شده است. به عنوان مثال می توانید مقاله نحوه تدریس معلم در کلاس، آموزش و تدریس موفق یا نحوه تدریس معلم در کلاس (گروهی و خصوصی) را مطالعه نمائید.

منبع: ایران مدرس

مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه...
ما را در سایت مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9math-teachers1 بازدید : 206 تاريخ : يکشنبه 27 فروردين 1396 ساعت: 12:33